Traženje po stranama:
Dodaj među omiljene.

Računovođa.com
Portal sa računovodskim i poreznim informacijama
Vijesti:

 

Vlada o uvođenju instituta osobnog bankrota

Obnova zahtjeva za doplatak za djecu

Aktualno:

 

 

 

 

 

Ne propustite!

Narodne novine Službeni list

Tečajna lista HNB

ePorezna

Sudski registar trgovačkih društava

Registar poslovnih subjekata - DZS

Registar poslovnih subjekata

Središnji obrtni registar

Evidencija zadruga

Regos

Porezna uprava

Fina

Ministarstvo gospodarstva

Državni ured za reviziju

Revizorska komora

HZZO

HUB

HZZ

HGK

HOK

HANFA

HNB

Proračunsko računovodstvo

Državni inspektorat

Carinska uprava

HZMO

Portal javne nabave

HZZOZZR

Neprofitno računovodstvo

Vlada.hr

Moja uprava

DZS

Hitro.hr

Visoki trgovački sud

AZTN

 

 

Tiskanje obrazaca
(za pogled trebate Adobe Acrobat Reader)

OBRASCI FINANCIJSKIH I STATISTIČKIH IZVJEŠTAJA

OBRASCI R-Sm

OBRAZAC ID

 

  Prva strana > Plaće i zapošljavanje > Mirovinsko osiguranjem, doplatak za djecu >> Izmjene i dopune Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima (Regos, R-Sm)

Izmjene i dopune Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima (Regos, R-Sm)

KOJE SU NAJVAŽNIJE IZMJENE I DOPUNE Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja («NN» 174/04;90/11):

PROMJENE KOD PODNOŠENJA OBRASCA R-SM

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja («NN» 90/11) (čl. 1.) uvedena je obveza podnošenja Obrasca R-Sm elektroničkim putem za isplatitelje plaće/naknade kada podnose podatke na Obrascu R-Sm za više od 100 osiguranika.
Obveznici podnošenja podataka koji podatke podnose elektroničkim putem moraju koristiti kvalificirane poslovne certifikate  koje je izdala ovlaštena pravna osoba registrirana za izdavanje certifikata i elektroničke sustave uspostavljene isključivo u svrhu prijenosa podataka na način propisan posebnim propisima te tehničkim i ostalim uputama.
Ova odredba stupa na snagu 01. 01. 2012. godine.
 
Nakon 01. 01. 2012.  obveznik podnošenja podataka Obrazac R-Sm može podnijeti u papirnatom obliku za najviše dvadeset i četiri (24) osiguranika, a u elektroničkom zapisu na magnetnom nositelju za najviše sto (100) osiguranika. I ovi obveznici mogu podatke podnositi elektroničkim putem ukoliko to žele, ali nisu obvezni.

Podnošenjem podataka na Obrascu R-Sm elektroničkim putem bitno se smanjuje mogućnost nastanka pogreške na Obrascu R-Sm te unosa i evidentiranja u Registar, budući da podatke unosi izravno obveznik podnošenja podataka.

POVEĆANJE NOVČANE KAZNE

Osim navedenoga povećan je i iznos novčanih kazni za prekršaje zbog nepodnošenja podataka na Obrascu R-Sm.

Minimalni iznos novčane kazne za prekršaje odgovornih osoba u pravnoj osobi povećava se s dosadašnjih 500,00 kn na 2.000,00 kn, a maksimalni iznos novčane kazne povećava se sa 5.000,00 kn na 20.000,00 kn.

Minimalni iznos novčane kazne za prekršaje obveznika podnošenja podataka fizičke osobe povećava se s dosadašnjih 1.000,00 kn na 2.000,00 kn, a maksimalni iznos novčane kazne povećava se sa dosadašnjih 10.000,00 kn na  20.000,00 kn.

Povećanje iznosa novčanih kazni za prekršaje nepodnošenja podataka na obrascima R-Sm neophodno je jer nepodnošenje Obrazaca R-Sm direktno utječe na ostvarivanje prava radnika. Iznos novčanih kazni usklađen je sa Prekršajnim zakonom.

POVEĆAN ROK ZASTARE

Člankom 7. Zakona o izmjenama i dopunama ovoga Zakona povećan je rok zastare za pokretanje prekršajnog postupka na tri godine odnosno apsolutni rok zastare na šest godina.
Time će se postići veća disciplina u sustavu, a ujedno i brže i jednostavnije ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja. Ujedno se odredbe vezane uz rokove zastare usklađuju s odredbama ostalih zakona kojima je propisano izvješćivanje o obračunanim doprinosima vezanim uz plaću, naknadu plaće i drugi dohodak.

Regos.hrNatisni trenutno stran
Korisnik:

Elektronska adresa, sa kojom ste se registrirali (primjer: ime@vasdomen.hr)
 
Lozinka:

 
Zapamti me na ovom kompjutoru (7 dana):

Da li ste zaboravili lozinku?
Registracija


Prijava na e-vijesti

...

Tražite računovodski servis?

RAČUNOVODSTVENI, KNJIGOVODSTVENI I REVIZIJSKI POSLOVI; POREZNO SAVJETOVANJE

Obrazovanje, tečajevi, seminari

...

Literatura

Korisni linkovi

Telefonski imenik

Hina

Prognoza vremena

Temperature mora

Kakvoća mora

Stanje na cestama

Sjednice i odluke Vlade RH

 

Porezno in pravno savjetovanje!

...

Programska oprema

Računovodstveni programi

 
Virusi!

...

Najtraženije:
naknada id i idd naknade stope amortizacije amortizacijske stope potvrda o rezidentnosti test službeni put obrazac id putni troškovi sudski registar trgovačkih društava pdv plaća -1' amortizacija porez po odbitku id obrazac obrasci r-sm id 1 obrazac id1
Najsadržaj:
službeni put Sudski registar RH stope amortizacije devizno poslovanje knjiga popisa robe id i idd Obrazac ID Registar poslovnih subjekata obrazac id1 PDV Sudski registar trgovačkih društava sudski registar poslovnih subjekata id 1 naknade Obrasci R-Sm amortizacijske stope amortizacija putni troškovi naknada